Anasayfa » Genel » Akorlarda Bas Geçişleri – 1

Akorlarda Bas Geçişleri – 1

Bu yazımızın konusu akorlarda bas geçişleri olacak. Am ve C akorları arasında geçiş yaparken ufak bas melodileri ekleyeceğiz. Bu ufak melodileri penayla çalıyorsak penayla, parmaklarımızla çalıyorsak p parmağımızı kullanarak gerçekleştireceğiz.

Önce Am akorundan C akoruna geçişi çalışalım. Aşağıdaki görselde ne yapacağımız açıkça görülüyor, ses dosyası sayesinde kolaylıkla çözebilirsiniz.

Akorlarda Bas Geçişleri – 1 - Am-C

 

Sıra C akorundan Am akoruna geçişte

Akorlarda Bas Geçişleri – 1 - C-Am

Şimdi bu iki akor arasında sürekli olarak çalışalım.

Akorlarda Bas Geçişleri – 1 - Tekrarlı

Şarkılarda nasıl kullanacağımızı dinleyerek anlamaya çalışalım. Yukarıda çalıştığımız geçişleri duymaya çalışın.

Gitaregitim.net | Akorlarda Bas Geçişleri – 1 - Anlasana

Gitaregitim.net | Akorlarda Bas Geçişleri – 1 - Anason

Akor geçişleriyle ilgili bir sonraki dersimizde benzer çalışmaları Em ve G akorları arasında yapacağız.

Görüşmek Üzere

Bu yazımızın konusu akorlarda bas geçişleri olacak. Am ve C akorları arasında geçiş yaparken ufak bas melodileri ekleyeceğiz. Bu ufak melodileri penayla çalıyorsak penayla, parmaklarımızla çalıyorsak p parmağımızı kullanarak gerçekleştireceğiz. Önce Am akorundan C akoruna geçişi çalışalım. Aşağıdaki görselde ne yapacağımız açıkça görülüyor, ses dosyası sayesinde kolaylıkla çözebilirsiniz.   Sıra C akorundan Am akoruna geçişte Şimdi bu iki akor arasında sürekli olarak çalışalım. Şarkılarda nasıl kullanacağımızı dinleyerek anlamaya çalışalım. Yukarıda çalıştığımız geçişleri duymaya çalışın. Akor geçişleriyle ilgili bir sonraki dersimizde benzer çalışmaları Em…

Genel Bakış

Özet : Bu anlatımı faydalı buldunuz mu? Yıldız vererek değerlendirin ve daha iyi yazılar yazmamızı sağlayın.

Kullanıcı Oylaması: 4.1 ( 2 oy)

Hakkında Musa Çetiner

Uzun zamandır gitar dersi veriyorum, edindiğim tecrübeleri hazırladığım kitaplar ve buradaki yazılarımla paylaşıyorum. Umarım müzik ve gitarla ilgilenen herkes için faydalı olur.

Bir Yorum Yazın - Facebook - Twitter - Google Plus

x

Check Also

Gitar İle Popüler Şarkılar Yeni Baskı

Gitar İle Popüler Şarkılar’ın yeni baskısı çıktı detaylı bilgi için tıklayın

%d blogcu bunu beğendi: