Anasayfa » Müzik Yazılımları » Akıllı Telefon Yazılımları » DaTuner (Lite!) – Akort Programı
DaTuner (Lite)
DaTuner (Lite)

DaTuner (Lite!) – Akort Programı

DaTuner (Lite!) bu aralar en çok kullandığım akort yazılımı çünkü kullanması sorunsuz, arayüzü oldukça sade ve sesleri çabucak algılayıp işini sorunsuzca yapıyor. Programın pro sürümü 6 TL. Eğer "gitarımı çabucak akort edeyim gerisine gerek yok" diyorsanız pro versiyona para vermenize gerek yok. Programı açtığınızda aşağıdaki arayüzle karşılaşıyorsunuz. Sol taraftaki çubuk sesin şiddetini desibel cinsinden göstermeye yarıyor. Ortada nota ismi görülüyor, aşağıdaki çubuk ise ince ayar için. Doğru sesi bulduğunuzda renk yeşil oluyor. Gitarınızın teli doğru sesten inceyse turuncu, kalınsa sarı renkle gösteriliyor, bu renkleri ayar penceresinden değiştirebiliyorsunuz   Programın ayar penceresine…

Genel Bakış

Kullanılabilirlik - 8
Arayüz - 7

7.5

Özet : Akort yapmayı bilenler için kullanışlı ve sade bir yazılım. Fakat yeni başlayanlar için daha anlaşılır seçenekler yazılıma eklenebilir.

Kullanıcı Oylaması: Siz ilk olun !

DaTuner (Lite!) bu aralar en çok kullandığım akort yazılımı çünkü kullanması sorunsuz, arayüzü oldukça sade ve sesleri çabucak algılayıp işini sorunsuzca yapıyor. Programın pro sürümü 6 TL. Eğer “gitarımı çabucak akort edeyim gerisine gerek yok” diyorsanız pro versiyona para vermenize gerek yok.

Programı açtığınızda aşağıdaki arayüzle karşılaşıyorsunuz. Sol taraftaki çubuk sesin şiddetini desibel cinsinden göstermeye yarıyor. Ortada nota ismi görülüyor, aşağıdaki çubuk ise ince ayar için. Doğru sesi bulduğunuzda renk yeşil oluyor. Gitarınızın teli doğru sesten inceyse turuncu, kalınsa sarı renkle gösteriliyor, bu renkleri ayar penceresinden değiştirebiliyorsunuz

DaTuner | Akort Programı

DaTuner | Akort Programı

 

Programın ayar penceresine ulaşmak için ekranın orta kısmına parmağınız basılı tutun, aşağıdaki gibi bir menü karşınıza gelecek.

Hide Frequency in Hz: Programın alt tarafında sesin frekansının olduğu bölümü gösterip gizlemeye yarıyor.
Hide Signal Strength: Yan taraftaki desibel çubuğunu açıp kapatıyor.
Show Pitch Pipe & Lock: Pro kullanıcılar için. Tahminimce onu açınca seçtiğiniz notanın sesini veriyor.
Set A4 Reference by Listening: A4; gitarınızın en telindeki 5. perdeden çıkan La notasını simgeliyor. Olması gereken frekansı 440 Hz ama siz isterseniz gitarınızın o perdesini çalıp, sizin gitarınızdaki frekans neyse A4 olarak onu belirleyebiliyorsunuz, dolayısıyla bütün tellerin akordu ona göre yapılıyor. Özel bir nedeni yoksa kullanmanıza gerek yok.

DaTuner | Akort Programı - Ayarlar

DaTuner | Akort Programı – Ayarlar

 

Settings düğmesine tıkladığınızda aşağıdaki menü karşınıza gelecek. Buradaki ayarlarla oynamamıza gerek yok gibi görünüyor. Biraz aşağılara indiğinizde programın renk seçenekleri geliyor, zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

DaTuner | Akort Programı - Ayarlar

DaTuner | Akort Programı – Ayarlar

 

Ayar penceresinde Choose Intruments düğmesine tıkladığınızda enstruman seçebileceğiniz bir menü gelecek. Varsayılan olarak None seçeneğinde duruyor yani chromatic modunda, bu sayede çaldığınız her ses ekranda görünüyor. Guitar seçerseniz standart gitar akort moduna geçiyor, olması gereken sesten başkasını göstermiyor.

DaTuner | Akort Programı - Ayarlar

DaTuner | Akort Programı – Ayarlar

 

Sonuç olarak çok kullanışlı bir program, benim gibi gitar dersi vermekle uğraşıyorsanız yani sıklıkla öğrencilerin gitarlarını akort etmekle uğraşıyorsanız işinizi çok kısa sürede halledebilirsiniz. Arayüzü benim için çok önemli değil ama yeni başlayanlar için daha anlaşılır bir arayüz yapılıp, seçenek olarak sunulabilir.

 

Hakkında Musa Çetiner

Uzun zamandır gitar dersi veriyorum, edindiğim tecrübeleri hazırladığım kitaplar ve buradaki yazılarımla paylaşıyorum. Umarım müzik ve gitarla ilgilenen herkes için faydalı olur.

Bir Yorum Yazın - Facebook - Twitter - Google Plus

x

Check Also

gStrings – Akort Programı

Önemli: gStrings yazılımı bu yazının yazıldığı tarihten yaklaşık 2.5 sene sonra güncellendi. Yeni sürüm hakkındaki ...

%d blogcu bunu beğendi: